Vučiću, Rami i Zaevu pridružio se i Milo Đukanović: Lideri Zapadnog Balkana posetili Drač i obišli porodice pogođene zemljotresima

1
Foto: Tanjug-AP

Premijeri Severne Makedonije i Albanije i predsednici Srbije i Crne Gore posetili su albanski primorski grad Drač koji je teško pogođen nedavnim razornim zemljotresom u Albaniji i najavili saradnju u borbi protiv prirodnih katastrofa i vanrednih situacija, preneo je N1.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev i predsednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Milo Đukanović su u Drač došli u znak solidarnosti sa građanima Albanije i da pruže duhovnu podršku žiteljima gradova i naselja koja su nastradala u tom zemljotresu.

Oni su se u Draču sreli sa delom porodica koje obnavljaju kuće posle tragične katastrofe i potvrdili su spremnost da produže sa podrškom i pomoći za oporavak od zemljotresa.

Lideri Zapadnog Balkana, danas su nastavili sastanke u okviru inicijative o produbljivanju saradnje u regionu. Trojici lidera Vučiću, Rami i Zaevu danas se pridružio i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Ova poseta Draču je, kako se ističe, najava zajedničke saradnje u borbi sa prirodnim katastrofama i vanrednim situacijama, koja će biti uključena kao još jedna oblast neposredne i bliske saradnje zemalja Zapadnog Balkana, u dokumentu za intenzivniju integraciju regiona koji će danas biti usvojen u Tirani.

1 KOMENTAR

  1. Ко зна шта је “Шенгенски споразум”, ко је видео на границама земање у ЕУ, напуштене и зарасле граничне прелазе, где нема живе душе, може само са пуно зебње да прати ове “иницијативе” и “преговоре” председника. Да ли се о наведеном изјаснила Скупштина Србије и који су њихови ставови и да ли су се на најаву отварања преговора ЕУ са Албанијом и Македонијом попалила сва “црвена светла”, тек тако, без разлога ?

Comments are closed.