“Vučiću, Đukanoviću i njihovom poslovno-mafijaškom paktu ne odgovara nova vlada u Crnoj Gori, zato je konstantno napadaju…”

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

(Beta) –  Proces formiranje nove Vlade Crne Gore traje toliko dugo jer nepopustljiv stav mandatara Zdravka Krivokapića ne odgovara “poslovno-mafijaškom paktu Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića”, ocenio je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

On je naveo da od dana izbora u Crnoj Gori traju “konstantni napadi” medija iz Podgorice i Beograda na Krivokapića. 

“Kad Milovi mediji malo utihnu, istog trena ih gromoglasno odmeni Vučićeva beogradska propaganda. To je zato što su Zdravko Krivokapić i njegova vlada spremni da naprave ozbiljan politički i društveni zaokret i da potpuno demontiraju Đukanovićev kriminalni režim, ocenio je Đorđević u autorskom tekstu za podgorički Dan.

Dodao je da svi politički akteri u Srbiji treba da pomognu, umesto što svojim činjenjem ili nečinjenjem otežavaju konsolidaciju nove vlasti u Crnoj Gori.

“Mi u Srbiji ćemo biti zadovoljni ako ova vlada, za početak, zaustavi antisrpsku kampanju koja je vođena iz Podgorice, pod palicom istog onog ko iz Beograda vodi anticrnogorsku kampanju, zarad dobiti oba kriminalna režima. Nastavak te političke igre dva predsednika najbolje se vidi u nedavnom medijskom igrokazu oko proterivanja ambasadora”, naveo je Đorđević.

Predsednik pokreta Oslobođenja je ocenio da Krivokapićev kabinet ne odgovara ni “čitavoj beogradskoj plejadi analitičara, političara i potpisnika raznih apela, koji su na platnim spiskovima crnogorske službe ANB kao ni članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore, koje sada panično sele svoj kapital za Beograd, gde su upleteni u vrh politike i policije”.

Dodao je da je “u beogradskim tabloidima već krenula kampanja protiv vladike Joanikija, čoveka nepodeljenog ugleda u crkvenim i narodnim krugovima, kao nova aktivnost u Vučićevoj agendi spasavanja Đukanovića”.

“Ideja tih krugova je da spreče zaustavljanje veštačkih sukoba dva najbliža naroda, kao i opštenarodni bunt protiv mafije i izdaje u Srbiji i u Crnoj Gori”, ocenio je predsednik pokreta Oslobođenje.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500