Vučić: Vidim da je moguće kratko odlaganje sastanka u Beloj kući za dva dana ili tako nešto…

1
Beta - AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije ništa dogovoreno, ali da vidi da postoje inicijative za kratko odlaganje sastanka s delegacijom Prištine u Vašingtonu, „za dva dana ili tako nešto“.

„Čekam da vidim o čemu se radi, pa ću vas obavestiti“, rekao je Vučić novinarima u Batajnici gde je posmatrao vežbu na vojnom aerodromu.

Na pitanje o mogućim pritiscima na Beograd, on je rekao da će ih uvek biti, ali „nemojte da mi unapred bežimo i da se samo nadamo tome da se nikada ništa ne dogovori ni oko čega“, jer bi Srbija tako ušla u „defanzivnu poziciju“.

On je naglasio da „ne misli da će biti lako i oseća veliki teret“.

„Ali mogu da vam obećam da ću da se borim za interese Srbije, a ono što neki maštaju da će tamo biti potpisano priznanje Kosova, ta mogućnost ne postoji ni pod kakvim uslovima“, rekao je Vučić.

Povodom dokumenta koji mu je uputio predstavnik Republike Srpske u Predsedništvu BIH, u kojem se, prema navodima medija, pominju Kosovo i RS, Vučić je rekao da će Milorada Dodika i predsednicu Željku Cvijanović pozvati narednih dana Beograd.

„Neću ja da govorim o dokumentu, nekao oni o tome govore. U pisanju dokumenta nisam učestvovao, pročitao sam ga i još ću dva puta, da bih ga bolje proučio“, rekao je Vučić.

On je rekao da je „mnogo političkih komplikacija pred nama“, pominjući i borbu protiv epidemije koronavirusa.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Vucicu, sve ima svoj pocetek i kraj. Nakon poraza u bitkama izgubi se rat i prestaju sve borbe. Nakon zavrsetka predstave spustaju se zavese, gase se svetla, izvodjaci naputaju scenu a publika salu. Tu je kraj predstave. Ali ova tvoja besmislena, uzastopna, neprekidna predstava traje li traje. Dokle Vucicu, dokle?

Comments are closed.