“Zapadne sile su reagovale i rekle da to nema nikakve veze sa borbom protiv kriminala”: Vučić o akciji ROSU na severu Kosova

2
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prethodno da su “zapadne sile” reagovale na akciju kosovskih policijskih snaga u Zubinom Potoku, ocenivši da je prekoračena sila i da to nema nikakve veze sa borbom protiv kriminala, preneo je Blic.

On je naknadno pojasnio da Zapad nije javno izašao sa tim stavom, već da su javno podržali akciju Prištine, ali da su njima rekli da je ono “što se dešavalo u Zubinom Potok prekoračenje dozvoljene upotrebe sile i da je važno da se povuku”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je upozorio na Sednici Saveta za nacionalnu bezbednost predstavnike EU da će Srbija reagovati ako se jedinice ROSU što pre ne povuku sa severa Kosova.

Vučić je zatražio od zapadnih političkih centara da “obuzdaju Prištinu” i stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje na Kosmetu.

Vučić će o detaljima jutrošnjih događaja govoriti u Skupštini Srbije u nastavku posebne sednice o situaciji na KiM koja bi trebalo da počne u 10 časova i 30 minuta.

2 KOMENTARA

Comments are closed.