Vučić: Srbija će uzvratiti svakom ko se drzne da na nju udari, ali čuvamo neutralnost…

1
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Aleksandar Vučić je rekao danas da će Srbija čuvati vojnu neutralnost, koja “neće biti samo na papiru”, kao i da će sa svima čuvati prijateljstva. 

On je tokom svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije (VS) u Kasarni “General Jovan Mišković” rekao da Srbija kao relativno mala zemlja mora da se izbori sa svim vrstama pritisaka.

“Nije vaš ili naš posao da radimo za bilo koga drugog sem za našu zemlju… Imaćete pozive, dobronamerne i zlonamerne, koji će vas svrstavati na neku stranu. Za vas postoji jedna strana, jedna otadžbina, a to je Srbija… Sarađivaćemo sa svima, ako je to uopšte moguće u savremenom svetu”, rekao je Vučić.

On je dodao i da postoje zemlje koje u međunarodnim odnosima smatraju da “ako niste s nama, onda ste protiv nas”, a da će Srbija biti spremna da uzvrati “svakome ko se drzne da udari na (nju)”.
Predsednik Srbije je naveo da su država i svi građani ponosni na VS, u koju imaju “ogromno, najveće poverenje”, a napomenuo je da su vojne nauke tek odskora prepoznate i izjednačene sa drugim naučnim disciplinama.

“U prethodnim godinama za ugled VS najzaslužniji su sami vojnici… Vratili smo srednje stručne vojne škole, koje su bile ukinute, a urađeno je mnogo i po pitanju statusa i standarda vojnika”, ukazao je Vučić.

Dodao je da su vojne škole ove godine imale 30 odsto više prijava u odnosu na prosek u tri prethodne godine, što pokazuje da se popularnost odlaska u vojsku vraća među građane Srbije.

“U današnjem svetu nesigurnosti, izazova, nepredvidivosti, Srbija mora da ima jaku vojsku, koja će svom smelošću da štiti građane”, rekao je Vučić.

On je najmlađim oficirima obećao i jeftine a dobre stanove, dodatno poboljšanje standarda kroz povećanje plata u VS, kao i dodatno ulaganje u opremu i obuku.

1 KOMENTAR

  1. Србија није у стању да одржи једну војну вежбу, због притисака, са којима би морала да се избори, а узвратиће некоме, ко се “дрзне” да удари на њу !

Comments are closed.