Vučić sastankom sa Ursulom fon der Lajen započeo posetu Briselu

0
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, prenosi RTS.

Ursula fon der Lajen je pred sastanak sa srpskim predsednikom, koji je počeo oko devet časova u sedištu Evropske komisije u Briselu, ocenila da je to će biti važna prilika da se razgovara o reformama na EU putu i dugoročnom oporavku regiona.

Očekuje se da će teme razgovora predsednka Vučića i Fon der Lajenove biti podrška Evropske komisije Srbiji na putu evrointegracija i u borbi proti posledica pandemije kovida 19, izveštaj o napretku koji Кomisija sprema za jesen za Srbiju i sve zemlje u procesu pristupnjanja kao i evropski ekonomsko investicion paket za region.

Posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije će se u istoj zgradi sastati i sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

Tokom popodneva Aleksandar Vučić razgovaraće i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom sa kojim se sastao i početkom nedelje u Beogradu.

Svoju posetu Briselu predsednik Srbije završiće oko 16 časova sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.