Vučić: Prosta koalicija ili koncentraciona vlada pa da za jedno dve godine idemo ponovo na izbore…

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije u poziciji da ne odlazi na razgovore povodom najave da će sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu biti održan 2. septembra.

Kako je rekao Vučić, ne zna zašto je Ričard Grenel upotrebio reč pregovori umesto razgovori, to je pitanje za njega.

„Treba još više da razumemo težinu naše pozicije, jer Amerikanci smatraju da su Kosovo i Srbija dve nezavisne države“, rekao je Vučić, a preneo Blic.

Isti slučaj je i sa većinom zemalja iz Evropske unije, dodao je on.

„Nemačka je toliko nadmoćna i dominantna u EU, da to nikada nije bilo slučaj“, rekao je predsednik Srbije, istakavši da se pregovori vode pod pokroviteljstvom EU, a da je Nemačka u tome dominantna.

Kaže i da Albanci u Vašington odlaze da sebe predstave kao nezavisnu državu, iako ih mi tako nećemo nikada tretirati.

„To sam rekao i Avdulahu Hotiju. Rekao sam im da se malo zaustave“, istakao je predsednik Srbije.

Govoreći o formiranju nove Vlade, Vučić je rekao da su prosta koalicija ili koncentraciona vlada dve opcije.

Kako je objasnio, on bi SNS-u predložio dva koncepta: prosta koalicija sa jednom političkom partijom, a drugi neka vrsta koncentracione vlade „zbog talasa korone na jesen i Kosova i Metohije, ali i izlaska iz ekonomske krize, pa da za jedno dve godine idemo na parlamentarne izbore“.

„Ja sam bliži ovom prvom konceptu, ali videćemo“, istakao je Vučić.

2 KOMENTARA

  1. Просто је невероватно да ова нова Скупштина, такорећи, није ни формирана, а да председник Србије прича о новим изборима за ту исту Скупштину. Ми смо са Вучићем постали једна бизарна и ступидна земља у којој он ради и говори шта му падне на памет. Бизарност и ступидност Вучићеве политике ме мање забрињава од ступидности и суманутости политике коју води опзиција. Када је Савез за промене 1999. основан као антимилошевићевска коалиција пар странака, једног синдиката и једног епископа, колико се сећам, био је савез који је почео нешто да ради активно против режима. Пред изборе се проширио у ДОС да би захватио што шире бирачко тело. Знате како се завршило. Савез за Србију ради супротно. Он је пред изборе деловао као програмска коалиција, а након што су избори прошли он се удружује у ширу, или како они воле да кажу лабавију, коалицију. Чињеница је да је због Савеза за Србију овај режим у пар наврата био у ногдауну. Он је и после избора у ногдауну, због тога Вучић планира да заједно са председничким распише нове парламентарне изборе, јер сматра да опозиција неће моћи одолети председничким избoрима, па би онда извукао велики број грађана на биралишта и покосио опозицију, а повратио легитимитет(због којег очито пати) у потпуности. Због тога је Србији као никада раније потебна јака програмска коалиција, потребан јој је баш Савез за Србију, а не нека хипи полтичка организација као што је тај УОС. Потребна јој је коалиција која ће да указује на разбојничку и криминалну злоупотребу државних ресурса који се користе за куповине медија по Србији. Нашим парама се финансира остварање напредњачке мрачне идеје тоталног медијског мрака. Али мора се исто указивати, сваки боговетни дан, на издјничку политику напредњака коју воде према Аутономној покрајини Косову и Метохији. Шта је предузео напредњачки режим у вези непрекидних напада на српске Дечане. Тамо се врши урбанистички терор и безакоње, чак и у односу на законе такозваног Косова, а ми ћутимо. Што ме чуди, ни сам патријарх Иринеј се не оглашава. Само јака коалиција праведних, поштених и принципијелних може овај режим да почисти са политичке и историјске сцене. Имамо ли их?

  2. “Treba još više da razumemo težinu naše pozicije, jer Amerikanci smatraju da su Kosovo i Srbija dve nezavisne države”, rekao je Vučić, a preneo Blic. Мишљења сам да ти ниси схватио тежину сопствене позиције, са кривично-правног аспекта, условљену свим оним што си потписао, а нема основа ни у Уставу, ни у законима. Никакво истицање тежине „наше позиције“ не може бити изговор за таква поступања. Како за тебе, тако за Тадића, и све оне који мисле да у некаквим „тешким ситуацијама“ имају алиби за противуставно и противзаконито деловање. Ако вам је ситуација толико тешка, па дајте оставку, а не да кршите Устав и законе. Наћи ће већ Србија некога ко ће моћи да се носи са тим „тешким ситуацијама“.

Comments are closed.