Vučić posle sastanka u Briselu: “Dolaze najvažnija i najteža pitanja na dnevni red…”

2
(BETAPHOTO/STA/Tamino Petelinsek/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu posle dijaloga s Kosovom pod okriljem EU da su “suštinski usaglasili” pitanja nestalih i interno raseljenih osoba i ekonomska pitanja i da su otvorili “dve nove teme”, od kojih je jedna – Zajednica srpskih opština.

“Danas su otvorene dve nove teme: pitanje Zajednice srpskih opština, i tema imovine i finansijskih zahteva koje ističemo jedni prema drugima”, rekao je Vučić novinarima posle pregovora s kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem.

Šefovi ekspertskih pregovračkih timova Srbije i Kosova, Marko Đurić i Skender Hiseni, nastaviće razgovore o ZSO 17. septembra, a sledeći sastanak na najvišem nivou planiran je za 28. septembar u Briselu, kazao je Vučić.

“Dolaze najvažnija i najteža pitanja na dnevni red, o mnogim pitanjima imamo suprotne stavove, biće komplikovano i teško”, naveo je predsednik Srbije.

On je rekao da će odmah po formiranju nove Vlade Srbije svi koji su učestvovali u pregovorima s Kosovom informisati Skupštinu Srbije o tom procesu.

“Takav je razvoj događaja da želimo da iznesemo pred Skupštinu šta radimo (u pregovorima s Kosovom), šta je dobro, a čemu se ne radujemo”, kazao je Vučić.

2 KOMENTARA

  1. Vucic je juce iz Vasingtona porucio da u Brisel, jer mora, ali tamo nema sta da trazi jer su tamo sve zavrsili oni pre njega. Ako je tako, a jeste, onda zasto nepotrebno drami i glumi nevinu, zbunjenu, nevestu, koja za sobom ima vise propalih brakova?

  2. Да овај човек има иоле образа, након потписивања срамног документа у Вашингтону којим Србија не добија ништа а губи све укључујући достојанство, част и здрав разум, не би смео да измили на светлост дана, а камоли да и даље лупета са свих телевизија. Хитно га треба развластити и скинути бруку са целе генерације.

Comments are closed.