Vučić poručio Grenelu: “Kompromisno rešenje o Kosovu uz uvažavanje legitimnih interesa Srbije”

1
Foto: Tanjug

Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom u Beogradu.

Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost, istakao je Grenel.

Vučić je upoznao izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Кosovu i Metohiji, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

“Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije”, zaključio je on.

Grenel je rekao da je snažno uverenje administracije Donalda Trampa da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

“Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Кosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost”, istakao je specijalni izaslanik Grenel.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.