Vučić: Policijski čas od petka do ponedeljka, lekari su za to da se zabrana kretanja produži još dve nedelje…

4
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada Srbije neće menjati odluku o zabrani kretanja vikendom od petka u 18 sati do ponedeljka u 5 ujutru.

“Za nas nema popuštanja, lekari su za to da se još dve nedelje produži zabrana kretanja, posebno vikendom”, rekao je Vučić.

On je dodao da su rezultati kretanja epidemije u Srbiji dobri zahvaljujući vikednima od pre dve nedelje tokom kojih je takođe vladala zabrana kretanja.

Vučić je to rekao nakon obilaska novog bolničkog objekta na Karaburmi.

On je rekao da još nema popuštanja i ne sme da ga bude. “Mnogi će da se ljute. Ali ja slušam svaki dan lekare i oni su za to da se produži za najmanje dve nedelje zabrana kretanja, posebno vikendom kada su najveće gužve”, rekao je Vučić.

Dodao je da će, kada prodju aktuelne mere, svi pričati da je moglo drugačije ali da je on srećan što je država svojim merama uspela da sačuva živote ljudima.

“Izolacijom i odgovornošću smo sačuvali naše stanovništvo, pre svega roditelje. I ja sam im zahvalan što su dobro to razumeli, kao i da to niko ne čini zato što ih mrzi nego zato što ih voli. Lako je govoriti kada sve prodje, posle bitke svi su generali. Ali kada je bilo potrebno da se nešto uradi, oni su se sakrili”, rekao je on.

Predsednik Srbije je ponovio da će uskoro biti održana i sednica parlamenta, ali da mu je najzanimljivije to što se za tu sednicu najviše zanimaju ljudi koji uopšte ne učestvuju u radu skupštine a redovno podižu platu.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

4 KOMENTARA

  1. Danas je petak a u NS kao da je vikend ,pun kej i ulice,u saobraćaju gužvanjac. Prodavnice krcate,marketi posebno Jisk i Brikolaž. Pa čemu onda vikend zabrane kad je ponedeljak i sreda kao vikend

  2. Tebi su lekari maska iza koje se krijes. Sve odluke donosis sam i samo ti o svemu odlucujes. Cekam dan kada ces odgovarati pred narodom i zakonom.

  3. “Za nas nema popuštanja, lekari su za to da se još dve nedelje produži zabrana kretanja, posebno vikendom”, rekao je Vučić. Шта значи то, рад преко недеље “пуном паром”, шетња за најстарије и љубимце, а за викенд сви у притвор ? Који су то лекари предложили и шта им онда то значи ? Или је карантин, или није, или сте трудни, или нисте, нема до пола. Ово је најобичније иживљавање над становништвом и ништа више. А ти да си слушао те твоје лекаре, не би први изјавио: “нећу да се тестирам и нећу да носим маску”.

Comments are closed.