Vučić: “Pišu da smenjujem ljude koje ne poznajem”. Patrijarh: “I priča se da štampa nema slobodu…”

6
Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Predsedništvu sa patrijarhom srpskim Irinejom, prenose mediji.

“Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo koliko možemo”, rekao je Vučić.

Patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv tužilaštva Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ramušu Haradinaju za saslušanje, upitavši ironično “da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu” i primetio da je to “cirkus”.

Vučić je konstatovao da će se Haradinaj vratiti, a da, nažalost, “imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod”.

“Ali, borićemo se. Nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jača je i biće snažnija u svakom pogledu, pre svega ekonomskom”, rekao je Vučić, na šta je patrijarh istakao da “imamo razloga i prava da to činimo“, da se borimo.

Predsednik Srbije je komentarisao i pisanje medija da će vladika Maksim biti “sklonjen” sa Bogoslovskog fakulteta uz navode da je razlog za to što je kritikovao njegovu politiku na Kosovu i Metohiji.

“Videli ste da su neki objavljivali da sam se ja mešao u smenjivanje nekih ljudi, koje i ne poznajem. Ne znam ni ko su ti ljudi, ni šta rade… Ali, šta ja tu mogu“, rekao je Vučić.

A patrijarh je na to konstatovao: “I priča se da štampa nema slobodu…”.

Poglavar SPC se zahvalio predsedniku na tome što je odvojio vreme za njihov susret, a Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom.


6 KOMENTARA

  1. E moj Irinej stidi se te brade kad vec nemas obraza.
    Ostaces upamcen kao jedini Patrijarh kojeg narod nije voleo..bruko.

  2. Kazu da je ovog Patrijarha,doveo Tadic,kao sto je i Pavla doveo Milosevic!

  3. Пустите шта се пише. Народ вам бежи из земље, цркве су вам пусте, а политичари и владике возе аутомобиле који коштају више од инкубатора и гама ножа. То треба да вам буде највећи шамар и најоштрија критика. Али заболе вас… образ вам је као тракторска гума и то она задња.

    • Izgleda da jeste! SNS je postao božija partija bas kao i Hezbolah u Libanu! Patrijarh razmišlja isto kao i ayatola u Iranu!

Comments are closed.