Vučić: Patrijarh je razumeo sve moje muke

1
Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) “izneo sve svoje brige” koje je patrijarh Irinej, kako je rekao, dobro razumeo.

“Patrijarh je razumeo sve moje muke, da neko mora da donosi i ne tako lake, odnosno teške odluke…Jedan vladika je rekao – šta god da uradiš, bićeš kriv”, rekao je Vučić nakon sednice Sabora SPC.

Kako je rekao, “naše je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum, da ne pristajemo na ucene i da ne dajemo ono što niti je naše pravo, niti možemo da ga damo bilo kome”.

“Crkva ima pravo na svoje stavove, iako oni nekada nisu isti kao naši, važno je da ih čujemo, jer je Crkva pomagala naš narod svuda gde je on bio ugrožen, pa i na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić i dodao da je sastanak trajao više od dva i po sata.

Sabor ga je, kaže, obavestio o svojim brigama i o različitim stavovima o pojedinim pitanjima.

“I to je jedino što mogu da kažem”, izjavio je predsednik Srbije, dodajući da je patrijarh Irinej “pokazao veliku odgovornost”.

Patrijarh Irinej poručio je da se Vučić “junački bori za Srbiju i za Kosovo i za sve ono što vezano uz srpsko ime” i da se divi njegovoj energiji.

“Molimo se Bogu da mu da snagu da ulogu predsednika države odigra na najkorisniji način”, rekao je patijarh Irinej.

Poglavar SPC ocenio je da “borba koju vodimo za Kosovo zavisi i od situacije u svetu” i od “onih koji podržavaju nas, ali i od onih koji podržavaju drugu stranu”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.