Vučić: “Oni koji su uveli ‘Velikog brata’ u Srbiju, sada nazivaju spomenik Stefanu Nemanji kičem…“

3
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas da „oni koji su uveli ‘Velikog brata’ u Srbiju proglasivši to vrhom kulture, sada nazivaju spomenik rodonačelniku srpske dražave Stefanu Nemanji kičem“.

„Neće nam nametnuti Velikog brata umesto Stefana Nemanje“, rekao je Vučić novinarima povodom poziva Stranke slobode i pravde Srpskoj akademiji nauka i umetnosti da spreči podizavnje spomenika Stefanu Nemanji jer smatra da je kič.

On je posle pokazne vojne vežbe na aerodromu Batajanica rekao da se neće podizati „spomenik Velkom bratu“, „kao što je to bilo u Pionirskom parku“ u Beogradu i dodao da rijaliti programi „uništavaju svest i našu duhovnost“.

Po njegovim rečima, spomenik Sefanu Nemanji izradio je vrhunski ruski umetnik i da veruje da će režiser Emir Kusturica koji je bio član komisije za podizanje tog spomenika, „ubedljivo odgovoriti na napade“.

(Beta)

3 KOMENTARA

 1. Gospodine Vucicu Veliki brat kao rijaliti program nema ama bas nikakve dodirne tacke sa danasnjim rijaliti programima, koji su sund da ne moze biti veci, da ne pricam o drugim rijalitima na svim nivoima, pocevsi od skupstine.
  A propo spomenika opet cu reci velicina covekovih dela se ne meri velicinom spomenika, tako da ovo moze da se kaze da je vise kic nego spomenik rodonacelniku Srpske drzave, kao i jos po neke stvari sa kojima se srecemo.
  Slozicu se sa vama da rijalti programi unistavaju nasu svest i nasu duhovnost ali, sto bi rekli ali, zasto agencija ili telo koje treba to da kontrolise ne radi svoj posao ili ako ste vi kao covek svesni toga zasto ne stavite katanac na rijaliti progame?
  O stadionu necu da pricam jer to je posebna prica.

 2. Aktuelna vlast se stalno osvce i kritikuje bivsu vlast u kojoj su ucestvovali i koja je, konacno izgubila na
  izborima! Pozivati se na greske onih koje su gradjani kaznili na izborima nija bas pametno! Ili neoradikali slute sebi istu sudbinu! Sve je na gradjanima!

 3. Najiskrenije, prvih par sezona “Velikog brata” i nije bilo tako loše.
  Rialiti u strogo kontrolisanim uslovima, gde se pažljivo biraju učesnici, zadaci i scene koje se prikazuju, ne mora da bude loš, a nije ni bio.
  Međutim, kada se ovog formata dočepao Pink, sve je otišlo do đavola!!!

  Da gospodine predesdniče, Veliki Brat nije bio kič, ali SVE čega se Pink, Happy i SNS (jer to je sve isto) dočepaju postane izopačeno i nenormalno.

  Nema nijedan spomenik, počevši od Patrijarha Pavla koji “lebdi” pa nadalje da su uradili kako valja!!!

Comments are closed.