Vučić odgovorio Paniću: “Jedino čime se bavi je rušenje države, neka se zapita zašto većina lekara nije stala iza njega…”

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Govoreći o tužbi koju je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić danas podneo protiv njega, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će “sa radošću da potvrdi sve što je govorio”, i da, prema sopstvenoj oceni, on nije vređao “već iznosio činjenice”, prenosi N1.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić podneo je u svojstvu građanina tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti.

Panić je novinarima ispred Drugog osnovnog suda u Beogradu rekao da je Vučić “bar u dva navrata” iznosio neistine, optužujući ga za urušavanje zdravstvenog sistema ali i za izdaju zemlje. To da ja rušim Srbiju i zdravstveni sistem za mene je to teška uvreda i nešto što moj obraz ne može da trpi, rekao je Panić, naglašavajući da je tužba privatna i da se nada da će predsednik doći na sud.

Vučić, s druge strane, navodi da je svaku reč prema Paniću izgovarao sa blagošću.

Komentarišući to što je Panić rekao da je čuveni mafijaš Al Kapone pao na porezu, a da će predsednik Srbije pasti na medicinskim respiratorima, Vučić je odgovorio:

“Sada kad bih mu ja rekao da u filmu o Al Kaponeu ne bi mogao ni burek da nosi, on bi rekao da sam ga ja uvredio, a ja mu to nikad ne bih rekao i nikad neću da kažem… A čovek jedino čime se bavi jeste da sruši svoju državu i najviše mu se raduju u Hrvatskoj, Sarajevu kad tako nešto objavi. Samo neka tako nastavlja i nek se zapita što najveći broj lekara nije stao iza njega”, rekao je Vučić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500