Vučić o Republici Srpskoj “kao delu Bosne i Hercegovine”: “Teški dani nas okrenuli jedne ka drugima”

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u čestitki predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović da će Beograd ostati pouzdan oslonac tog entiteta Bosne i Hercegovine u svim dobrim nastojanjima usmerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem životu svih.

“Očuvanje mira i stabilnosti u Republici Srpskoj, kao delu Bosne i Hercegovine, najveći je podsticaj za nastavak naše čvrste i plodotvorne saradnje i veza u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom pogledu”, naveo je Vučić u čestitki povodom Dana Republike Srpske, 9. januara.

Vučić je dodao da su Srbiji i Republici Srpskoj danas više nego ikada pre “potrebni vera, jedinstvo i snaga kako bi prebrodili sve posledice pošasti koja je uzdrmala ceo svet, ali i još više energije, nade i samopouzdanja da bi nastavili putem razvoja i izgradnje stabilne budućnosti”.

“Godina iza nas bila je bremenita brojnim izazovima. Koliko god da su bili teški, oni su nas u isto vreme ojačali, okrenuli jedne ka drugima i pokazali da se na međusobnom razumevanju i solidarnosti temelji očuvanje najviših ljudskih i duhovnih vrednosti”, naveo je predsednik Srbije.

On je Cvijanović čestitao Dan Republike Srpske u ime građana Srbije i u svoje ime, “uz najbolje želje za dobro zdravlje, sreću i svaki napredak”.

“Još jednom vam želim svako dobro. Živela Srpska! Živela Srbija!”, dodao je Vučić na kraju čestitke čiji je sadržaj preneo njegov kabinet.