Vučić o povlačenju sa čela SNS, ponovo radi gradski prevoz, Tramp kaže da je “neko bio glup”: Vaš brifing za petak

1

PRESEK STANJA KORONAVIRUSA U SRBIJI – U Republici Srbiji je do 15 časova 7. maja registrovano ukupno 9848 slučaja zaraze koronavirusom.

Hospitalizovano je 1710 pacijenata.

Od početka epidemije preminulo je ukupno 206 zaraženih, a izlečeno je ukupno 2.160 pacijenata.

VUČIĆ: POVLAČIM SE SA ČELA SNS DO KRAJA GODINE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da se neće više kandidovati za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i da će se ove godine povući sa njenog čela.

“To ćemo ove godine da završimo. Pomerila nam je sve korona, ali ćemo svakako to ove godine da završimo”, rekao je Vučić večeras na televiziji Hepi, o odlasku s mesta predsednika SNS.

Vučić je rekao i da se “nada da neće biti kandidat” na predstojećim predsedničkim izborima, 2022. godine.

ODRŽAN PROTEST ISPRED PREDSEDNIŠTVA, DEMONSTRANTI DOŠLI DO ULAZA – Protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, koji je organizovao Građanski otpor, održan je sinoć.

Nezadovoljni građani su aplaudirali lekarima, zatim “šerpovali”, a onda i preskočili ogradu i došli do bezbednosnog kordona na ulazu u zgradu Predsedništva.

Među okupljenima su viđeni Boško Obradović, Zoran Lutovac, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, profesor Čedomir Čupić, a posle 15-ak minuta došao je i Dragan Đilas, prenosi Blic.

TADIĆEV “KOMPROMISNI PREDLOG” NA SASTANKU OPOZICIJE – Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemoratske stranke Boris Tadić izjavio je da je na sastanku opozicije održanom danas predložio izlazak na izbore na jedinstvenoj listi.

Tadić je to izjavio tokom gostovanja na televiziji N1, gde je izneo detalje sastanka sa ostalim liderima opozicije.

“Ja sam predložio kompromisno rešenje – da opozicija ujedinjena izađe na izbore na listi koja bi se zvala “Lista za bojkot”. Stranke bi jasno stavile do znanja da neće učestvovati u radu parlamenta, ali i da je protiv Vučićeve vlasti”, rekao je Tadić.

JAVNI PREVOZ U BEOGRADU PONOVO RADI – Jutros u 4 sata ponovo je počeo da radi javni prevoz u Beogradu u pređašnjem intenzitetu i po starim pravilima.

Vozila gradskog prevoza saobraćaju kao pre ukidanja izazvanog pandemijom koronavirusa, u istom obimu.

Za korišćenje javnog prevoza mogu se koristiti sve postojeće karte, a prvobitno određena pravila su juče izmenjena. Više o tome pročitajte OVDE.

SKUPŠTINA DANAS ZASEDA U VEZI SA IZMENAMA IZBORNOG ZAKONA – Skupština Srbije će danas početi sednicu na kojoj treba da budu usvojene izmene zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, kojima se menjaju pravila oko prikupljanja parafa i daje mogućnost da potpisi, osim kod javnih beležnika, budu overeni i u opštinama.

Skupština će te propise, najverovatnije, usvojiti u nedelju, a onda će u ponedeljak izborne komisije doneti rešenja o nastavku izbornih radnji koje su prekinute 15. marta s proglašenjem vanrednog stanja zbog pandemije, prenose Novosti.

One liste koje još uvek nisu prikupile potpise imaće malo lakši posao, jer neće dugo čekati termine kod notara, već će moći taj deo procedure da završe i u opštini.

TRAMP: NEKO JE BIO GLUP, PA JE NEKO BIO NESPOSOBAN – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poslednjih nedelja ne propušta priliku da odstoje otrovne strelice u pravcu Kine po pitanju stvaranja i(li) širenja koronavirusa.

„Nešto se dogodilo“, rekao je Tramp, misleći na laboratoriju za virusologiju u Vuhanu, i tako odgovorio novinarima potkrepivši svoju teoriju još jednim neodređenim argumentom.

„Verovatno je to bila nesmotrenost. Neko je bio glup“, dodao je Tramp.

PRONAĐI RAZLIKU: KIM DŽONG UN IMA SVOJE DVOJNIKE – Lider Severne Koreje Kim Džong Un nedavno je snimnjen kako razgovara sa dvojicom dvojnika obučenim identično kao on.

Video je isplivao u javnost nakon što je Kim gotovo tri nedelje “nestao” usred spekulacija da li je preminuo ili je teško bolestan, pre nego što se iznenada pojavio tokom posete fabrici đubriva u Severnoj Koreji, čime su odagnane sedmice glasina o njegovom lošem zdravlju.

Ili to nije bio on?

“Da li je Kimovo pojavljivanje 1. maja pravo?”, zapitala se jedna aktivistkinja za ljudska prava na Tviteru. “Pogledajte četiri stvari: Zube, uši, kosu, sestru.”

NASLOVNE STRANE DNEVNIH NOVINA:

1 KOMENTAR

  1. BOZE kako JAKO DUVA TA KORANA IZ AMERUIKU!P a covek rece bolje da se sklonim nego da ME ODUVA .Vidis u RUSIJI SAMO JEDNO ZA DRUGIM SAMOUBISTVO,CUDNO NESTO?

Comments are closed.