Vučić: Nije istina ono što je rekao Šib, samo prenosi nemačku politiku

1
(Beta/AP Photo/Michel Euler, FILE)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na nama da kažemo nemačkom ambasadoru Tomasu Šibu da nije istina da je NATO bombrdovao Jugoslaviju kako bi sprečio genocid na Kosovu, ali je i naglasio da moramo veoma blisko da sarađumo sa Nemačkom.

“Nemačka je naš najveći investitor i sa njom imamo najveću trgovnisku razmenu. To nije, kako bi neko rekao, pitanje para već budućnosti i promena u Srbiji”, izjavio je Vučić, nakon sastanka sa delegacijom japanske grupacije Nidec corporacion.

On je naveo da je “svih 19 zemalja koje su učestvovale u napadu na Jugosaviju imalo isto mišljenje i ambasador nije rekao ništa posebno novo”.

“Poznajem ga kao čoveka koji je mnogo pomogao Srbiji u prilivu investicija, čovek je koji voli Srbiju. Uveren sam da je to način na koji je morao da odgovori, da podržava ono za šta se zalaže Nemačka politika”, istakao je Vučić, navodeći da mu ne pada mi na pamet da ga vređa jer to nije zaslužio.

Vučić je naveo da je ovo na neki način dobro za nas kako bi videli šta zaista misle mnoge od najrazvijenih Zapadnih zemlja o onom što se dešavalo.

“Ne treba da pravimo neprijatelje od onih koji nam nisu neprijatelji”, naglasio je Vučić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.