“Vučić neće moći preko Gordane Čomić da upravlja fingiranim dijalogom sa opozicijom”

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Poslednja izjava ministarke Gordane Čomić u kojoj kaže da se “u dijalog vlasti i opozicije ne smeju mešati ni Vlada Srbije, ni Evropska komisija” dokaz je da je Vučićev režim shvatio da neće moći preko Gordane Čomić da upravlja fingiranim dijalogom izmedju vlasti i opozicije, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.

Stefanović je u pisanoj izjavi koju je posledila SSP naveo da je “upravo iz tih razloga nekadašnja članica Demokratske stranke i najoštiriji Vučićev kritičar počašćena funkcijom ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog”.

“Danas kada je jasno da se u parlementarni dijalog ne može mešati Vlada, to priznaje i ministarka za dijalog. Vučić se nervira što mu je propao još jedan pokušaj da obmani gradjane Srbije i predstavnike EU”, rekao je Stefanović.

On je naveo da će se dijalog vlasti i opozicije o predizbornim uslovima voditi pod pokroviteljstvom EU i doneće obavezujući sporazum koji će “otvoriti zarobljeni javni servis i obezbediti ljudima pravo da biraju bez ucena, pretnji i pritisaka”.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je ranije danas da u dijalog vlasti i opozicije ne smeju da se mešaju “ni Vlada Srbije ni Evropska komisija”.

Navodeći da je dijalog u nadležnosti Skupštine Srbije i Evropskog parlamenta, ocenila je da “nijedno ministarstvo” pa ni ono na čijem je čelu, ne sme da se meša u taj proces.