“Ne govore istinu…”: Vučić o reakciji KFOR-a

0
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da “ne govore istinu” predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu koji tvrde da je vlast u Beogradu bila upoznata sa izvođenjem akcije kosovske policije na severu, preneo je N1.

Predsednik je posle posete Vojnoj gimnaziji rekao da je nekih kontakata možda bilo na dan izvođenja akcije posle 11.30, ali da nije bilo kontakata kada je kriza počela i kada je bila na vrhuncu.

Vučić je rekao da je srpska strana znala da se tako nešto sprema iz obaveštajnih izvora i podsetio da je i on o tome govorio u javnosti pre više od deset dana.

“Mi smo njih obavestili. Sve do 17. maja mi smo od njih tražili da to ne urade. Pa kada su rekli da moraju zbog borbe protiv korupcije, tada su naši ljudi iz Kancelarije za Kosovo tražili da ne upadaju na sever nego da pošalju poziv (osumnjičenima). Važno je da vidimo koga su to oni obavestili pre 17. maja”, rekao je Vučić.

Portparol Kfora pukovnik Vićenco Graso rekao je ranije danas da su vlasti Srbije bile obaveštene da će doći do akcije hapšenja na severu Kosova u utorak, 28. maja, i da “nije bilo iznenađenja”.