“Vučić kao Milan Stojadinović 1938. u Kraljevini Jugoslaviji…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Poslanik vladajuće koalicije Vladimir Marinković rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sličnoj situaciji kao Milan Stojadinović 1938. godine u Kraljevini Jugoslaviji, koji je kao “predsednik vlade, sa osvojenih 80 odsto srpskih glasova na izborima, imao ogromne izazove i pretnje, iz inostranstva ali i sa domaće političke scene”.

“Tada je Stojadinović rekao da je suština politike da zadrži stare prijatelje, da stvara nova, a nemani koje su se ustremile na državu da izbegne. Mi u takvoj politici treba maksimalno da podržimo predsednika Vučića”, rekao Marinković, u delu sednice kada poslanici upućuju pitanja Vladi srbije i ministrima, koji kasnije treba da Skupštini dostave pisane odgovore.

Marinković je zatražio, kroz pitanje, od  ministra pravde i unutrašnjih poslova da se istraže tokovi novca u “pokušaju zavere da se eliminiše fizički Vučić”, navodeći da su uhapšeni članovi mafije kao izvođači radova domaćih i stranih političkih centara moći.

“Da se na svu nelegalno stečenu imovinu pobode srpska zastava i oduzme zbog veleizdaje”, rekao Marinković, poslanik sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”, koji je naveo da se ne stidi da javno kaže kako je “najgori scenario izbegnut za, možda, samo nekoliko dana”.