“Vučić je nespremno dočekao informacije o trgovini oružjem”: Marinika Tepić o “slučaju Krušik” i rekacijama vlasti

1
Foto: Printscreen N1

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u intervjuu za dnevni list Danas govorila je o situaciji u vezi sa prodajom oružja, informacijama koje kruže i kako je na to reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Sasvim sigurno je da je nespreman dočekao ovakve objave i, kao nikada dosad, najpre dugo ćutao, a onda počeo da se upliće u sopstvene laži. Dahlana je pravdao kao člana emiratske delegacije, ali se ispostavilo da je posredovao u svim štetnim ugovorima za Republiku Srbiju, a da su korist od toga imale samo pojedine srpske i arapske porodice – od Er Srbija sa Etihadom, BgH20 (Beograd na vodi), PKB sa Al Dahrom, vojvođanske zemlje sa Al Ravafedom… Svaki, ali svaki je štetan za Srbiju”, rekla je Tepić.

Ona je istakla da su podaci koje iznosi poslednjih nedelja “odavno dostupni”.

“Sada se samo sve poslagalo u jednu celinu sa snažnim indicijama da je mreža kriminala i korupcije u industriji naoružanja postavljena čim je Aleksandar Vučića došao na vlast, još dok je bio ministar odbrane. U poslednje vreme javljaju se i uzbunjivači, ohrabreni time da nas ima koji nećemo o tome ćutati. Ali uprkos tome, ja nisam ni tužilac, ni policija, niti sudija, ja samo tražim odgovore, sa ciljem po ko zna koji put ponovljenog zahteva da se Zagorka Dolovac i tužilaštvo probude i počnu da rade svoj posao”, istakla je Tepić i dodala da je dužnost svih onih koji se smatraju opozicijom da zaštite Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz “Krušika”.

Ipak, reakcija nekih članova opozicije su je iznenadile, kaže. Reakcija Vojislava Šešelja za nju je indikativna.

“Po tome na koga Vučić pušta svog Šešelja mi možemo da naslutimo ko mu smeta. Ali za mene, oni su svi ista bolest. I jedina vakcina protiv njih su istina i otpor”, zaključila je Tepić.

1 KOMENTAR

  1. Nije lako kad ti bliskog saradnika uhvate u malverzaciji, ne zato što si ti pošten nego zato što je on nesmotren. Ista je to družina kao i oni predhodni samo šte su laž bolje usavršili, misleći valjda da je ovaj narod totalno poblesavio..

Comments are closed.