Vučić iz Pariza: “Rat je u svetu za svaku vakcinu. Svaka je važnija od raketa”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“Sutra je ključna tema Kosovo, zatim ulazak Srbije u EU, ali i bilateralni odnosi”, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić veče pre sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i naglasio da je ovo 11. susret sa Makronom.

“Imajući u vidu težinu situacije na Balkanu, ovo je važan razgovor. Smatram da je važno da na osnovu predloga Francuske idemo na novu metodologiju. Važni su projekti i aerodrom Beograd, Suec, kaoi izgradnja metroa u Beogradu. Time će Beograd dobiti važnu prednost ili se izjednačiti sa drugim. Pokušaćemo da završimo metro do kraja 2027. početka 2028. godine”, rekao je je Vučić za televiziju Pink iz Pariza.

On je govoreći o vakcinama naglasio da je želeo da podeli radost sa građanima.

“Imaćemo ugovore za 11 miliona vakcina, ali to će biti kad dođe. Rat je u svetu za svaku vakcinu. Svaka je važnija od raketa, jer vakcine donose rast i dobru ekonomiju”, kazao je on, preneo je Blic.

“U Beogradu je 125.000 ljudi vakcinisano, u Nišu 24.000, za nijansu gori Novi Sad i Kragujevac”, dodao je.

“Prvi smo u Evropi po broju vakcinisanih. Ono što je važno je da mi moramo da radimo mnogo tokom ove godine. Imao sam duge razgovore sa premijerkom Brnabić i želim da ukažem na neozbiljnost pojedinih članova Vlade”, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ukoliko ne bude radio svaki sektor kako treba, onda nemamo šta da tražimo. Mi moramo da jurimo i radimo više nego neke zemlje. Što dajete autobuskim prevoznicima, a ne turističkim agencijama, neko će se zapitati. Ali nije zemlja samo ćup iz koga će se vaditi”, izjavio je.

Predsednik je na Instagramu ranije danas objavio fotografiju iz aviona i istakao da ga sutra očekuju važni razgovori sa francuskim kolegom.

“Na putu za Pariz. Očekuju nas važni razgovori za Srbiju, a teme, od Kosova i Metohije, evropskog puta Srbije do izgradnje metroa u Beogradu. Živelo srpsko – francusko prijateljstvo”, napisao je Vučić.

Poslednji susret Vučić i Makron su imali u Parizu, u julu prošle godine kada je u glavnom gradu Francuske održan i video-samit o Kosovu i Metohiji, čiji su domaćini bili Makron i Merkel.