Vučić: Imamo značajan broj zaraženih sada… Prave muke nas očekuju…

5
(BETAPHOTO/NIKOLA CVETKOVIC/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se moramo pripremiti za ono što dolazi, za politički dijalog o Kosovu, drugi talas koronavirusa na jesen i ekonomiji, ali ističe da mu je u ovom trenutku prva briga pomoć građanima pogođenim poplavama, preneo je Blic.

Aleksandar Vučić je, na kraju posete Moskvi, upitan kada se može očekivati formiranje vlade, pošto RIK treba da objavi konačne rezultate izbora, rekao da svi organi rade svoj posao.

“Za mene je važno da u najkraćem roku pomognemo ljudima pogođenim poplavama, kao što je to slučaj u Kosjeriću, Ljuboviji i drugim mestima”, rekao je on.

Vučić je ukazao da je važno da se država pripremi za jesen za mogući novi talas koronavirusa.

“Imamo značajan broj zaraženih sada, ali je virus manje opasan. Prave muke nas očekuju tada. Time treba da se bavimo”, rekao je on.

Rekao je da je važno posvetiti se i drugim ključnim pitanjima, kao što je jačanje ekonomije, što je, kaže, na agendi posle predstojećih poseta.

Upitan da prokomentariše informaciju iz prištinskih medija da će Emanunel Makron organizovati 17. jula samit Beograd – Priština i upitan da li je dobio poziv, Vučić je rekao: “Pričao sam sa Markonom, ali ja ne volim da punim novinske stupce tvarima koje nisam dogovorio sa ljudima sa kojma sam razgovarao”.

Vučić je dodao da će biti još važnih sastanaka, kao i da uskoro očekuje nastavak političkog dijaloga u Briselu.

“Zaista uskoro, nisu u pitanju meseci već pre dani ili nedelje”, dodao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da će tokom leta doći do novog pomaka, Vučić je rekao: “Svakako će doći do razgovora, a da li će biti pomaka ili ne, to ćemo da vidimo”.

Vučić je prethodno rekao da sutra već ide u Brisel, prekosutra u Vašington, a odatle – u Ljubljanu, gde se, inače, održava samit procesa Brdo-Brioni.

5 KOMENTARA

  1. Da mi je znati koji je imbecil naredio da se odigra derbi Zvezda Partizan pred 20 000 ljudi na pravilnom rastojanju od 20 centimetra i da se prikrivaju podaci o umrlima, zarazenima i stanju zaliha testova i zastitne opreme…

  2. Po hleb u pekaru sa maskom a na derbi ( 20.000 ljudi) zna se pozovi telefonom kao i na izbore !
    Samo je on pametan dok cela Evropa igra pred praznim tribinama , zabranite okupljanja vise od 20 ljudi

  3. “Имамо значајан број заражених САДА”-откри А. Вучић, као да се ствар погоршава само дан после избора!!! Све уз помоћ “струке”, која је играла како власт свира.

Comments are closed.