“Vučić ignorisao apele radnika za pomoć, a sada je Jura glavno žarište…”

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Nova stranka ocenila je da su alarmantni podaci o Leskovcu kao glavnom žarištu koronavirusa poslednjih dana i sve više zaraženih radnika, još jedan u nizu dokaza o neefikasnom i zakasnelom postupanju države u borbi sa pandemijom.

“Iako sa režimskog vrha i iz samog Kriznog štaba svakodnevno dobijamo naizgled ohrabrujuće podatke o slabljenju zaraze u Srbiji, javnosti se prećutkuje činjenica da je samo u pogonima kompanije Jura čak 50 radnika obolelo”, navela je Nova stranka.

Dodali su da su radnici štrajkom pre mesec i po dana upozorili na nebezbedne uslove rada i nedostatak zaštitne opreme u fabrici, i podsetili da je Nova stranka na početku pandemije oštro osudila izjavu predsednika Aleksandra Vučića, koji je, ignorišući vest o tada prvom zaraženom radniku, poručio da “korona nikoga u Srbiji neće pobediti, pa ni njega”.

Nova stranka je i tada uputila predsedniku pitanje na koje do danas nije dobijen odgovor, da li je siguran da korona neće pobediti nijednog radnika Jure.

Radnici Jure su bili prinuđeni da rade bez maski i rukavica i zbog procesa proizvodnje, onemogućeni da drže distancu, a ostali su i bez zaštite svojih nadređenih koji nisu sprovodili mere prevencije, ali i samog državnog vrha, piše u saopštenju.

Dok su fotografije radnika nabijenih jedni uz druge u prevozu do fabričkog pogona šokirale društvene mreže, a prvi oboleli u Leskovcu registrovani još početkom aprila, niko od nadležnih prstom nije mrdnuo da sasluša i zaštiti te ljude, ocenila je Nova stranka i pozvala građane da svoj sud o tome daju na izborima.

(Beta)