Vučić: “Iako porodice praznik slave razdvojene, a mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu…”

0
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u nadi i smirenju.

Vučić u čestitki kaže da iako porodice praznik slave razdvojene, a da „mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan“, Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoći“.

View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru. U čestitki se kaže: „Upućujem najiskrenije čestitke svim građanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u nadi i smirenju. U vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene. Iako su naše porodice razdvojene, iako mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, upravo Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoći. Vasrkšnji praznik nas i sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla. Želim da ovaj praznik svi dočekamo sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao. Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

„U vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene“, piše u čestitki.

Predsednik Srbije je izrazio želju da svi koji slave praznik dočekaju „sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao“.

„Vaskršnji praznik nas i sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, medjusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla. Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav ‘Hristos vaskrse’!“, navodi se u čestitki.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus