Vučić i Irinej održali još jedan sastanak o situaciji u Crnoj Gori

0
Tanjug -PREDSEDNISTVO SRBIJE/ jd

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se jutros sa patrijarhom Irinejom, kako bi razgovarali o situaciji u Crnoj Gori posole usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Sastanak patrijarha i predsednika završen je u zgradi Patrijaršije, a posle sastanka nije bilo izjava za medije.

Sastanak je trajao oko pola sata, a prisustvovali su mu i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković. Vučić je najavio da će se nešto kasnije, oko 10 sati, obratiti medijima, prenosi N1.

Do sastanka je došlo dan pošto je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, po instrukcijama Ministarstva spoljnih poslova, odbio da primi protestnu notu crnogorskog MSP-a. Gotovo istovremeno je i otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Srbiji odbio da primi notu srpskog MSP-a.

Predsednik Vučić i patrijarh Irinej već su jednom razgovarali o situaciji u Crnoj Gori, kada su poručili da posle izglasavanja spornog zakona o slobodi veroispovesti “stvari u Crnoj Gori treba smirivati”.

Vučić je tada preneo i razmišljanja patrijarha da se u narednom periodu formira stručna međunarodna komisija koja bi mogla da u međunarodnim organizacijama na najbolji način da štiti interese srpske crkve i naroda u Crnoj Gori.