Vučić citirao Tijanića: “Za Kosovo bi svi Srbi život dali, ali niko tamo ne bi da živi”

2
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio za RTS da bi postizanje dogovora sa Albancima bila važna tekovina za budućnost, i govoreći o Kosovu i Metohiji, citirao je novinara Aleksandra Tijanića.

Ipak, ukazuje da se ne može postići dogovor sa nekime ko kaže “morate da nas priznate u okviru ovih granica”. Uvek sam govorio da je to pitanje za Srbe i Albance, da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Kosovo i Metohija važna teritorija, ali da je mnogo važniji onaj deo teritorije na kome žive Srbi – treba da vodimo računa o njima i da se izborimo za opstanak.

“Kosovo je, kako je Tijanić govorio, mesto za koje bi svi Srbi život dali, a mali broj njih koji ne žive na KiM, ili gotovo niko, tamo ne bi da živi. To govori o svim našim paradoksima i apsurdnoj situaciji. Situacija je mnogo teža nego pre 10 ili 20 godina i neuporedivo teža nego pre 30 ili 60 godina”, rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kaže da ne bi doživeo kao lični poraz ako ne bi bio postignut dogovor sa Albancima, ali da bi to bila važna tekovina za budućnost i dobro građana. Da li je realno je drugo pitanje, napominje predsednik Srbije.

Navodi da su Amerikanci uvek bili uključeni u pregovore i da bez njih, Rusa i drugih sila teško da može da se dođe do rešenja. “Ali kako do rešenja ako neko kaže ‘morate da nas priznate u okviru ovih granica’? Pre toga pravili su granice na račun Srbije”, rekao je Vučić.

“Da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili”, rekao je Vučić i dodao da je to kao u slučaju Jugoslavije, nije pitanje samo naroda na ovim prostorima.

2 KOMENTARA

  1. ziveli bi kad bi predsednice stvorili normalne uslove za zivot..umesto da sirite strah i neke price..bolje da nam vratite ono sto je nase..ziveli su i pre na kosovu a selili su se zbog terora albanaca..nas jedini problem su albanci..uvedi za njih takse imaju ovde pekare..digni porez na 100 posto..i ne pustaj u srbiju nikoga sa kosovskim pasosem..naplati svakom albancu put kroz srbiju 100 posto..i sve sto ulazi iz srbije a kosovo a da nije nasa roba isto sto posto pa ces videti kako ce omeksati ovako..ima da krenu na nis

  2. Ко каже да нико не би живео на КиМ?Живели смо ми до 1999.и било нам је лепо,много је младих из централне Срб и ЦГ тамо студирали и остајало због посла.Било је наде ,али смо предати.

Comments are closed.