Vučić čestitao novom patrijarhu: “Ovoga puta težak ali častan zadatak pao je na vas…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju u kojoj je naveo da je sa radošću primio vest o njegovom izboru.

“Vaša Svetosti, sa radošću sam primio vest o Vašem izboru za naslednika Svetoga trona pećkoga – trona našeg oca Svetog Save Srpskog”, naveo je Vučić u čestitki, saopšteno je iz njegove službe za saradnju s medijima.

Vučić je u ime Srbije kao i svih građana pravoslavne veroispovesti novom patrijarhu poželeo da, kako je rekao, “dugo i plodno dela na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog”.

“Na tom putu pre Vas nalazili su se, i naš narod vodili, veliki i znameniti srpski arhiepiskopi i patrijarsi koji su znali da u teškim vremenima sačuvaju veru, čast i obraz našeg naroda i odgovore iskušenjima koja su se pred njima nalazila”, naveo je Vučić.

“Ovoga puta težak ali častan zadatak pao je na Vas, da čuvate jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i veru medju Svetosavskim narodom”, rekao je predsednik i dodao:

“Uveravam Vas da će u vremenima pred nama, i naša Srbija zajedno sa Vama, delovati na čast i dobro svih ljudi dobre volje i dobre vere, i svih Srba ma gde oni živeli, trudeći se da opstanemo i ostanemo na putu kojim su išli Sveti Sava, Arsenije, Maksim, Georgije Branković, Varnava, German, Pavle i Irinej. Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko”.