Vučić: “Bliži sam formiranju Vlade za koju javnost misli da je moja druga opcija”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da će uskoro znati sastav nove Vlade i da će biti promena, ali nije želeo da pominje imena.

Govoreći o formiranju lokalnih samouprava u intervjuu za televiziju Pink rekao je da to nije ni najmanje lako i podsetio na svoje obećanje da će pokušati da u 40 ili u 50 procenata lokalnih samouprava dođe do promena, ne samo po kriterijumu da li neko nije dobro radio. Kao primer je naveo gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Na pitanje da li je bliži formiranju koncentracione ili koalicione vlade Vučić je odgovorio da je bliži onome što javnost misli da je njegova druga opcija i da je to sve ono što može da kaže.

Kazao je da već sada u Narodnoj skupštini ima više od stotinu novih, mladih ljudi, ali da u isto vreme želi da tu budu i stariji i iskusni kadrovi.

“Da bismo mogli da se izborimo sa svim izazovima potrebni su nam borci ljudi koji znaju šta nas čeka. A čeka nas pre svega borba oko Kosova”, naveo je.

Takođe, kako je kazao, dobio je “određene papire” iz Republike Srpske, a očekuje i određene odluke skupštine Republike Srpske, na koje će, nakon što pročita tu dokumentaciju morati da reaguje.

Uz to, problem je i korona virus s kojim se zemlja suočava dok se istovremeno ponaša kao da ona ne postoji – u smislu ekonomije, snabdevanja građana i svakodnevnog života.

(Beta)