Vučić: “Bilo bi realno da postanemo članica EU do 2026. Pregovore sa Prištinom nastavljamo za par nedelja”

2
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen za dve-tri nedelje, a da bi pre toga trebalo da se sastanu lideri iz regiona sa čelnicima EU u Parizu. 

Kako je prenela televizija N1, posle sastanaka sa zvaničnicima EU u Briselu Vučić je novinarima rekao da veruje da će se do kraja mandata nove vlade 2024. godine završiti pristupni pregovori Srbije i EU što znači da bi bilo realno, kako je dodao, da Srbija postane članica Unije do 2026. godine.

Vučić je  rekao da je sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarao oko sat vremena, a teme su bile evrointegracije Srbije, pregovori Beograda i Prištine i ekonomski paket pomoći.

Predsednik Srbije je razgovarao i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a predstoji mu susret sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Dok nam je jedina institucija u zemlji AV nema EU. U najčitanijim novinama se komentari protiv vlasti cenzurišu. Tragovi o starim vestima koje ne idu na ruku AV, (kada je nešto obećano a nije ispunjeno, ili pak pogrešno urađeno) brišu iz pretraživača. Dok AV upravlja sa sudom i policijom nema EU. Dok ne objasni helikopter mani. Savamala se ne reši, Jutka, Lažne diplome. Pozivi na glasanje na dan izbora telefonom, kupovina glasova sa kesama, večerama od naših para… 100e pre izbora…

  2. Vucic je bio u prvoj postavi Godina koje su pojeli Skakavci,a u poslednjih 8 godina radi na tome da zavrsno Srbiju dokusure njegovi Termiti. Uzasno je i brojati od 2020 do 2026,a kamoli docekati 2026. Unistena zemlja ne radja plodove. Ali,ako bude pameti i stetocina se makne sa politicke scene,ima nade.

Comments are closed.