Vučić: „Bahrein u Srbiji ima veoma lojanog prijatelja, moramo da uvećamo trgovinsku razmenu…“

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Baherin ima u Srbiji „veoma lojalnog saradnika, nekog ko će voditi računa ne samo i isključivao o svojim interesima već i svojih bliskih prijatelja“.

„Verujem da ćemu zajednički uspeti uskoro vakcinacijom i ozbiljnom organizacijom pobediti koronu“, rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa šeikom  Naser bin Hamada bin Isu Al Kalifom, predstavnikom  kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Vučić je rekao da se moraju „uvećati veoma skromni brojevi trgovinske razmene“, napominjući da „tek sada uspostavljamo pravu saradnju“ i misli da ćemo „kroz neku godinu moći da svedočimo o strahovitom brzom napretku i razvoju najbiližih parterskih odnosa“.

Prema njegovim rečima, može se uskoro očekivati potpisivanje sveobuhvatnog međudržavnog sporazuma jer je puno polja za saradnju – od poljoprivrede do vojne industrije, najavljujući za sutra biznis forum.

On je rekao da je danas dogovoreno potpisivanje sporazuma kojima se izbegava dvostruko oporezivanje, kao i za podsticanje međusobnih investicija.

Takođe je rekao da bi otvaranje direktne avio linije između Beograda i Maname podstaklo povezivanje biznismena, ali i da bi dolazilo i do međusobnih poseta turista.

1 KOMENTAR

  1. „Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Baherin ima u Srbiji “veoma lojalnog saradnika…“ Шеику, вероватно мило око срца, што „лојални“ сарадник премешта амбасаду у Јерусалим.

Comments are closed.