Volonteri Mozzarta bez razmišljanja stali uz svoj narod i državu

Vozači ove kompanije Goran i Ilija svaki dan opskrbljuju Infektivnu kliniku, bolnicu na Sajmu, domove zdravlja, ali naše najstarije, kojima isporučuju pakete….

0

Umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći….Umesto da opskrbljuju Mozzartove poslovnice, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizovana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja, ali i pragovi domova naših najstarijih sugrađana, kojima isporučuju pakete….

U ovoj kompaniji, regionalnom lideru u oblasti priređivanja igara na sreću, kažu da nije bilo ni potrebe da se u ovom trenutku čeka poziv države, već je stavljanje u službu narodu doživljeno kao nešto o čemu u se mnogo ne razmišlja.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da su zbog aktuelne situacije u Gradu, svi resursi maksimalno angažovani, sve zdravstvene i ustanove socijalne zaštite se detaljno dezinfikuju – bolnice, domovi zdravlja, narodne kuhinje, zatim celokupan sistem GSP-a…

– Dezinfekciona sredstva se koriste u ogromnim količinama, a sve te tone treba nabaviti i dostaviti svakog jutra na odredišta. Međutim, uvideli smo da nam treba pomoć i obratili se kompaniji Mozzart koja i tokom čitave godine učestvuje u društveno odgovornim aktivnostima koje Grad organizuje. Kompanija Mozzart nam je kroz samo nekoliko sati poslala kombije i vozače, stavili su svoje resurse na raspolaganje Gradu i to je primer društveno odgovornog poslovanja u svakoj situaciji i prilici. Pozivamo sve privredne subjekte da se isto ponašaju i pomognu zajednici u kojoj posluju – kaže Nikola Nikodijević.

Volonteri kompanije Mozzart u Centru za biocid

U Mozzartu ističu da su se odmah prihvatili posla, kako bi sve ekspresno organizovali i priskočili u pomoć sugrađanima. Kao i uvek, ni trenutka se nisu dvoumili oko toga da li će izaći u susret.

– Niko ovo nije očekivao, ali ako je već tako, osećamo da radimo nešto za opšte dobro. Vozimo zaposlene u Zavodu za biocide i medicinu na razne zadatke, preuzimanje robe, odlazimo u servise, radi preuzimanja popravljenih pumpi, preuzimamo donacije, isporučujemo hlor za Infektivnu kliniku, kolega je baš jutros vozio opremu kojom je njihova ekipa sterilisala privremenu bolnicu na Sajmu. Nema stajanja, idemo dalje – priča Goran Ristić, vozač u kompaniji Mozzart

Njegov kolega Ilija Stojanović objasnio je šta je bio njegov posao…

– Moj posao konkretno je razvoz opreme za zaštitu i dezinfekciju. Uglavnom su isporuke za smeštajne centre za zaražene, Sajam, Infektivnu klinika, bolnica dr Dragiša Mišović. Obezbeđena nam je zaštita, maske i rukavice, ljudi su prijatni i saradnja funkcioniše izuzetno dobro. Utisci su pozitivni, svi imaju isti cilj, a na prvom mestu je zaštita svih. Osećam se izuzetno korisno što pomažem u ovoj situaciji.

Iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da pomažu sa svim svojim resursima kako bismo svi zajedno iz nevolje koja nas je snašla izašli kao pobednici. Ilija i Goran svakako to već jesu..