Vojvođanska banka: Privrednici već pokazali interesovanje za kredite iz Programa ekonomskih mera

    0

    Vojvođanska banka se priključila Programu ekonomskih mera Vlade Republike Srbije za podršku privredi i do sada je zabeležen veliki broj zahteva za izdavanje kredita za likvidnost i obrtna sredstva klijenata koji su izrazili želju za ovim vidom finansiranja.

    „Počeli smo sa odobravanjem kredita u okviru Programa ekonomskih mera Vlade Srbije za podršku privredi i pozivamo privrednike, kojima je potrebna pomoć i koji ispunjavaju uslove, da se prijave. Krediti za likvidnost i obrtna sredstva se odobravaju i postojećim i novim klijentima vodeći se uslovima iz Uredbe koji se tiču zahteva za održavanjem ili rastom portfelja. Važno je napomenuti da se ove vrste ugovora moraju zaključiti do kraja tekuće godine,“ – izjavio je Predrag Vasić, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

    Vojvođanska banka poziva klijente iz privrede – preduzetnike i vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća da apliciraju za kredite u dinarima ili u evrima u maksimalnom iznosu od 3.000.000 evra. Rok otplate kredita je 36 meseci, uz grejs period od devet do 12 meseci. Na raspolaganju su krediti za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava uz povoljnu kamatnu stopu.

    Paket mera podrške privredi Vlade Republike Srbije donet je u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih i finansijskih  posledica pandemije virusa COVID-19 gde podršku privredi pruža i Vojvođanska banka učešćem u garantnoj šemi.