Vojska u Šidu već intervenisala: “Bilo je privođenja, vraćanja 18 migranta…”

0
Foto: Beta - MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV

Vojska koja je stigla u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata, noćas je već intervenisala i 18 migranata vratila u prihvatni centar.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra – “Adaševci”, “Principovac” i “Šid – Stanica”,  gde boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Problem za lokalno stanovništvo, kako navode, su neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 osoba u prihvatne centre.

“Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno”, rekao je Semenović.

Vojnici će se smenjivati u tri smene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

(Beta)