Vojska u Šidu obezbeđuje prihvatne centre sa migrantima

1
Foto: Profimedia / Ilustracija

Vojska Srbije počela je obezbeđenje prihvatnih centara na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova, preneo je B92.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića, Vojska obezbeđuje prihvatnih centara na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Jedinice Vojske Srbije rapoređene su na obezbeđenju Prihvatnog centra „Adaševci“, a u toku je raspoređivanje jedinica na zadacima obezbeđenja preostala dva prihvatna centra u Šidu – „Principovac“ i „Šid – Stanica“, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vučić je za TV Prva rekao da je postupio u skladu sa procenama organa bezbednosti i naših građana u Šidu i poslao Vojnu policiju u taj grad.

“Ne mogu da kažem da se dešava izvršenje najstrašnijih dela, ali ima sitnih krađa i upada na tuđe posede”, pojasnio je Vučić i dodao da se građani Šida ne osećaju bezbedno.

Dodao je da ljudi upadaju po njivama i štalama i da to mora da se spreči.

“Nema drame, to nije jednostavno ljudima u Šidu, ali u širem kontekstu to je ne preterano težak zadatak za naše jedinice”, rekao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Ovaj se opet zaigrao s vojskom, dovodeći je u nemoguću situaciju. Od kad vojska čuva red i mir po gradovima države, osim u južnoj Americi?
    To manekenisanje sramoti Srbiju i vojsku.
    Vojska ima puške i jedini način da djeluju jest da puca. Niti umiju niti treba da se biju i hapse, pokraj policije, žandsarmerije, SAJ. Očito, treba za izbore da osvoji srca neukog naroda.

Comments are closed.