Vojska Srbije obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti: “Ostaje da se donese odluka o učešću u mirovnim misijama…”

2
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti koje su trebale da se održe u narednih šest meseci, obustavljeno je odlukom Vlade Srbije koju je sprovela Vojska Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Vojska Srbije u narednih šest meseci trebalo da održi osam zajedničkih vežbi sa predstavnicima drugih armija, prenosi portal B92.

“Od toga, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada”, istakao je Vulin, koji je danas prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, naglasio je ministar odbrane, i dosledno sprovodeći vojnu neutralnst zemlje, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.

On je naglasio da kao ministar odbrane smatra da ako se napušta, odnosno obustavlja rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to da se uradi i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju UN ili Evropska unija.

“Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Srbije”, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MInistarstva odbrane.

“Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti”, zaključio je ministar Vulin.

2 KOMENTARA

  1. Последично, мора што пре да се донесе одлука о повлачењу војника из мировних мисија,, јер су, следствено “вашингтонским постигнућима” госн’ председника државе постали отворена мета, на дестинацијама где су сада. Не можете да спроводите политику приближавања америци, а да вас меци мимоиђу.

  2. Министар наставља да изјављује по своме, иако су и НАТО и ЕУ јавно изјавили да никаве војне вежбе са Србијом нису планиране, најмање, у следећих шест месеци. Остеје да нагађамо које су то земље на западу са којима је министар планирао те четири војне вежбе ?

Comments are closed.