Vojska i političari vakcinisani preko reda: Smene na rukovodećim pozicijama u Španiji

0
Profimedia

Španski vojnici i političari, koji su vakcinisani protiv koronavirusa, mada nisu bili prioritetna grupa, u središtu su javnog spora uz smenjivanje odgovornih za to.

Ministar unutrašnjih poslova je u petak uveče zato smenio jednog potpukovnika, oficira za vezu Civilne garde u Generalštabu, rekao je portparol Ministarstva vojske.

On je razrešen dužnosti jer se saznalo da je vakcinu primio preko reda, mimo prioriteta, iako je više od milion doza vakcine namenjeno za medicinsko osoblje i stanare domova za stare.

Pošto je i drugo osoblje iz Generalštaba vakcinisano, moglo bi biti još smenjivanja, upozorila je u petak ministarka odbrane Margarita Robles, rekavši da čeka izveštaj o tome.

I političari iz različitih partija dobili su prvu dozu vakcine, a da ni oni nisu u prioritetnoj grupi.

Jedan od njih, regionalni savetnik za zdravstvo u Mursiji, na jugoistoku Španije, Manuel Viljegas, zbog toga je bio primoran da podnese ostavku.

Zdravstveni savetnik španske enklave Seuta, na severu Maroka, Havijer Gereron, u sličnoj je situaciji, ali je najavio da neće podneti ostavku, tvrdeći da nije prekršio nijedan protokol.

On tvrdi da nije hteo da se vakciniše jer “ne voli vakcine”, ali je na zahtev svojih savetnika ipak pristao na to.

Radikalna levičarska stranka Podemos, članica vladajuće koalicije zajedno sa socijalistima, osudila je “korupciju” pri vakcinisanju.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ