“Vojska i policija treba da…”: Boško Obradović ponovo o migrantima i Vučiću

0
Foto: Nedeljnik

 Predsednik Dveri izjavio je danas da vojska i policija treba da preuzmu vlast i zaštite granice od migrantske krize, navodeći da ih predsednik države Aleksandar Vučić drži otvorene kako bi, po svaku cenu, dobio podršku nemačke kancelarke Angele Merkel i porodice Soroš da ostane na vlasti.

“Vučić je u ovom trenutku postao najveća bezbednosna pretnja za Srbiju i hitno mora biti izolovan. Dakle vojska i policija treba da preuzmu vlast u ovoj državi i treba da zaštite državne granice od migrantske krize koja dolazi. Ako vojska i policija to ne urade, ja ne znam ko će to da uradi”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

On je naveo da migranti koji ulaze u Srbiju nisu porodice koje beže sa ratom zahvaćenih područja, a “koje apsolutno treba pomoći”, već vojno sposobni muškarci “od 18 do 30 godina bez ličnih dokumenata,  to su ljudi bez identiteta i nose ozbiljne bezbednosne pretnje za Srbiju”. 

“Šta oni kriju, da li naše službe bezbednosti rade njihove bezbednosne procene, na kojim su ratištima učestvovali”, upitao je Obradović.

Prema njegovim rečima, sve zemje na balkanskoj izbegličkoj ruti zatvaraju svoje granice ali to Vučić ne želi da uradi u Srbiji, već su njene granice “najotvorenije za protivzakonit, nelegalan ulazak”.

“Mi treba da radimo ono što i zemlje Višegradske grupe koje strogo kontrolišu svoje državne granice i sprečavaju protivzakoniti ulazak ilegalnih migranata”, rekao je Obradović.

Vulin: Obradović mora da odgovora zbog poziva na oružanu pobunu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da bi lider pokreta Dveri Boško Obradović morao da odmah odgovara za “poziv na oružanu pobunu”, nakon što je ranije danas pozvao vojsku i policiju da preuzmu vlast i zaštite granice od migranata.

“Boško Obradović za poziv na oružanu pobunu bi morao da odgovara odmah. Za njega treba da se pobrine ili tužilaštvo ili psihijatrija”, izjavio je ministar, a saopštilo ministarstvo.

Predsednik Dveri izjavio je ranije danas da vojska i policija treba da preuzmu vlast i zaštite granice od migrantske krize, navodeći da ih predsednik države Aleksandar Vučić drži otvorene kako bi, po svaku cenu, dobio podršku nemačke kancelarke Angele Merkel i porodice Soroš da ostane na vlasti.

Vulin je rekao da vojska “čvrsto stoji uz svog vrhovnog komandanta i štiti ustavni poredak” Srbije.

“Ljotićevac Boško Obradović pozivom na građanski rat među Srbima i nasilno rušenje legitimne vlasti još jednom je obradovao sve neprijatelje Srbije. Obradović je još 2015. godine lagao da je Srbiju naselilo ‪400.000 migranata, i sada nastavlja da laže”, izjavio je Vulin.

(Beta)