“Vlast sprema moje hapšenje”

1
Foto: Nedeljnik

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da se aktuelna vlast, prema njegovim informacijama, sprema da uhapsi jednog člana srpske vlade i njega, „pod izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije“.

Obradović je ocenio da su Dveri već godinu dana „žrtva progona“ od strane državnih organa, da su više puta zvanične institucije proveravale finansije Dveri i da nisu uspeli ništa da pronadju, prenosi Danas.

„Oni sada grozničavo traže insajdere u redovima Dveri koji bi bili njihovi saradnici kako bi optužili Dveri za razne malverzacije, zloupotrebu državnih para, za šta već godinu dana ne mogu da pronadju nikakve dokaze. Sprema se završna faza rata protiv opozicije, očito je da režim gubi popularanost i da mu pada rejting“, rekao je Obradović.

On je istakao da je u subotu 1. juna šest meseci od prvog protesta opozcije koji je održan u Kruševcu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ i da se zbog toga Slobodna zona seli u Kruševac.

Obradović je najavio da će 8. juna, kada se navršava pola godine od prvog protesta „Stop krvavim košuljama“ održanog u Beogradu, biti održani protesti u više desetina gradova u Srbiji.

„Svi protesti imaju za cilj da pokažu širinu opozicionog bunta protiv aktuelne vlasti i naše neodstupanje od zahteva iznetih na velikom opozicionom protestu 13. aprila u Beogradu, a to su pre svega slobodni mediji i slobodni i fer izbori, kojih neće biti dok ne bude slobodnih medija i debate izmedju vlasti i opozicije. Tragedija je da ova vlast ne pristaje na bilo kakav dijalog“, rekao je Obradović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.