“Vlast se plaši bojkota i svesna je da će posle izbora u Skupštini biti samo SNS i SPS…”: Boško Obradović o snižavanju cenzusa

1
Foto: Nedeljnik

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da se vlast plaši bojkota i da razmišlja o snižavanju cenzusa jer je svesna da će posle izbora u aprilu skupštinski saziv činiti samo Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

“Zato su došli na tu ideju kako bi na silu u parlament ugurali više od dve političke opcije, i tako glumili višestranačku parlamentarnu demokratiju i da je sve u redu”, rekao je Obradović, a navodi se u saopštenju Dveri koje je preneo N1.

On je istakao da ako mogu da se menjaju izborni zakoni dva meseca pre izbora – onda mogu i da se odlože izbori i da se po potpisivanju sporazuma između vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima, normalni izbori održe za devet meseci.

Obradović je ocenio da taj sporazum treba da bude usvojen u Skupštini u formi lex specialis (poseban zakon), koji bi podržali svi narodni poslanici, dok bi njegovo sprovođenje garantovala prelazna, tehnička vlada.

“Kao što je to trenutno upravo slučaj u Severnoj Makedoniji ili kao što su prošle godine, na isti način, organizovani i parlamentarni izbori u Austriji”, zaključio je Obradović.

1 KOMENTAR

  1. Boško, sve si u pravu , ali ipak se spremaj da u koaliciji sa Vukom i Đilasom izađete na izbore i za DVA meseca dobre TV kampanje dobijete 25% glasova (na 3,5 miliona to je 875.000), i ako koalicija oo DS dobije 10%, PSG 10% i Velja i General 5%, eto nove Vlade. Ipak Srbi ne vole bahate, primitivne, nemoralne,… sadašnje političare sa mnogo afera i kriminala.

Comments are closed.