Vlado Georgiev vraćen sa granice: „Uručeno mi rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru…“

1
Foto Igor Pavićević

Crnogorska Uprava policije saopštila je da je pevač Vlado Georgijev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica „zbog zabrane ulaska u Crnu Goru“.

„V.G. je shodno članu 8. Zakona o strancima zabranjen ulazak u Crnu Goru“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pevač Vlado Georijev vraćen je danas sa granice sa Crnom Gorom i uručeno mu je rešenje o zabrani ulaska u ovu zemlju.

Kako je Georijev objavio na Tviteru, razlozi za to su „nacionalne i unutrašnje bezbednosti“.

„Gospodo, na granici mi je uručeno rješenje zabrane ulaska u Crnu Goru! Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbjednosti! Eto, ne znam šta bih više dodao… Dno dna. Na zdravlje vam i na obraz. Živjeli! Popijte nešto, veselite se“, napisao je pevač na Tviteru i podelio fotografije rešenja zabrane.

Koalicija „Mir je naša nacija“ saopštila je da je kantautor Vlado Georgiev danas vraćen sa granice prilikom dolaska u Crnu Goru.

„Nakon podrške koaliciji „Mir je naša nacija“ naš proslavljeni kantautor iz Herceg Novog Vlado Georgijev vraćen je danas sa granice prilikom dolaska u Crnu Goru. Očigledno je da autokratski režim pokušava da na najprizemniji način udari na sve one koji su podržali našu koaliciju, pa čak i na umjetnike koji su širom regiona proslavili našu državu“, prenose Vijesti.

Kažu da je ovo „klasični čin osvete Duška Markovića i Veselina Veljovića, kao i oblik javnog izražavanja mržnje prema našim građanima, umetnicima i najboljim predstavnicima svoga grada i svoje države, samo zato što ne podržavaju autokratski režim.“

„Dok DPS može računati na podršku kriminalaca koje švercuju i prebacuju preko granica, koalicija „Mir je naša nacija“ je ponosna na podršku dobrih i časnih ljudi iz svijeta politike, sporta i umjetnosti, među kojima je i Vlado Georgijev. Pozivamo državne organe autokratskog režima da odmah prestanu sa sprovođenjem mračnih planova i da ne zaustavljaju gospodina Georgijeva na putu za njegov Herceg Novi. Već od ponedeljka će nakon sigurne smene vlasti po hitnom postupku biti preispitane sve odluke Uprave policije koje imaju političku konotaciju. Svako onaj ko je policiju Crne Gore pretvorio u policiju DPS-a, naićiće na odgovor pravne države. Onima koji služe autokratskom režimu grubo kršeći zakone ove zemlje biće mjesto u zatvoru. Mir je kada Vlado Georgijev može mirno da dođe u Crnu Goru“, zaključeno je u saopštenju koalicije „Mir je naša nacija“.

1 KOMENTAR

  1. Значи, проклињао си Црну Гору, нема шта, зна Душко да јеси, ако ти сам већ не знаш.

Comments are closed.