Vladeta Janković govorio o “doktoru Šapiću”, a Šapić kaže da nije lekar: “To koristimo kad hoćemo da ismejemo ljude”

6
Foto Nedeljnik

Kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za gradonačelnika Beograda, profesor Vladeta Janković, odgovorio je na “komplimente” kandidata SNS za tu poziciju Aleksandra Šapića, rekavši da je njegov protivkandidat veoma ljubazan, iako njih dvojica nisu ideološki bliski.

„Znate, doktor Šapić je vrlo ljubazan, ja mogu samo da mu uzvratim komplimente. Ja sam bio njegov veliki navijač, ali ideološki on i ja nismo bliski. Ja nikad nisam prelazio iz stranke u stranku, niti sam napuštao mesto na kojem sam radio i postizao neke rezultate za volju lične promocije. Kad je reč o nacionalnim pitanjima možda i jesmo, ali da vam iskreno kažem, ja nisam sasvim siguran da mi je jasna pozicija doktora Šapića kad je reč o nacionalnim interesima i opredeljenjima“, rekao je Janković, a prenosi N1.

Predsednik opštine Novi Beograd saopštio je kasnije da je primetio da ga je Janković više puta javno nazvao “doktorom Šapićem” iako se, kako je naglasio, on nikada nigde nije tako predstavljao niti insistirao na tome.

Šapić je u pisanoj izjavi ocenio da se u našem narodu „doktorima“ obično nazivaju lekari „koji leče ljude“, a ne oni koji su iz bilo koje druge oblasti završili doktorske studije.

„To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi“, primetio je Šapić.

Jankovića poziva da, ukoliko njegova namera nije ismevanje, već deo njegove prakse, da i svoje političke prijatelje i saborce oslovljava po istom principu.

“U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati ‘nastavnicom rumunskog’, Dragana Đilasa ‘avio – inženjerom’, jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića, ‘teorijskim fizičarem’, a Mikija Aleksića ‘carinikom’, pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu”, poručio je Šapić.

“Ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da budem ismejan, misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje”, zaključio je Šapić i naglasio da od njega nije očekivao takav stav i da to svakako neće promeniti njegov pristojan i kulturan odnos prema Jankoviću koji je, kako tvrdi, i do sada imao.

6 KOMENTARA

  1. trazio si da budes ono sto nisi zasluzio, sad nosi taj krst, ili treba i tvoj doktorat da se preispita

  2. Dr Šapić, Dr Neša, i Toma Diploma su kolege sa studija…zajedno su učili i preslišavali se do duboko u noč…..

  3. Али не приличи ни г. Владети да користи фазоне г. Ненада Чанка. Још да је рекао Александар доктор Шапић па …., срећом није. То што је г. Шапић мутио са докторатом као и стотине других у време власти ДОС-а(није ни СНС ништа бољи), а и у периоду када је владао велики легалиста Воја Коштуница је одговорност баш те политичке елите, у коју спада и г. Владета, која је то дозволила. Неће се на изборима проћи добро ако се потцењује политички противник, па макар то и заслуживао. Очекујем од опозиције системска решења и предлоге, и да својим именом и презименом иза тога стоје. Доста је било празних прича и фраза. Само конкретно и у центар нагомиланих проблема српског друштва.

Comments are closed.