Vlada Crne Gore demantovala tvrdnje ambasadora Božovića da se otvaraju granice sa Srbijom: “Odluka će tek biti doneta, tvrdnje neutemeljene”

1
Foto: Profimedia

Vlada Crne Gore demantovala je tvrdnje ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića da će od ponedeljka biti normalno kretanje između Crne Gore i Srbije, navodeći da odluka o tome još nije doneta.

“U vezi sa sadržajima objavljenim u pojedinim medijima da neko navodno ‘ima informaciju’ o odlukama koje će NKT doneti u petak, saopštavamo da je vreme preozbiljno za vidovitost i takva nagađanja i da ni NKT nema informacije o tome, pa ih ne može imati ni niko drugi”, ističe se u reagovanju.

Dodaje se da će odluke biti donete na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje “koje još nisu ni formulisane”.

“Prema tome, sve takve tvrdnje su apsolutno neutemeljene”, naveli su iz Vlade.

Božović je za Nova.rs rekao da ima informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, kao i da se nada da će se od ponedeljka uspostaviti normalno kretanje između dve zemlje.

NKT je najavilo da će u petak doneti nova pravila na osnovu kojih će dozvoliti ulazak u Crnu Goru stranim državljanima koji ne nose veliki epidemiološki rizik, u skladu sa potrebama turističke sezone.

Institut za javno zdravlje u Podgorici objavio je u petak ažurirarani spisak zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru, ali među njima i dalje nema Srbije.

Kako je saopšteno, na odluku da se Srbija ne uvrsti na listu zemalja uticala je pre svega nejasna situacija sa epidemiološkim podacima, odluka zdravstvenih institucija Srbije da se više hiljada inficiranih uklone sa spiska zaraženih jednim aktom, povećanje broja obolelih poslednjih dana, a samim tim i izvesno pogoršanje epidemiološke situacije.

Ulazak iz Srbije u Crnu Goru za sada je moguć jedino crnogorskim državljanima i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, ali uz obaveznu samoizolaciju ili karantin u traju od 14 dana.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. U liku ambasadora Srbije, Crnogorcu, rodjenom u Crnoj Gori, oslikava se suština podle crnogorske politike na uštrb svih drugih gradjana te iste Srbije!

Comments are closed.