“Više vredi tajna kako se pravi Koka-kola od svih naših tajni. Afera je samo pokušaj da se zaustavi evropski put Srbije…”

2
Fotografija: Igor Pavićević

Bivši ministar odbrane Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, gostujući u emisji Utisak nedelje, rekao je da je “špijunska afera” o kojoj se govori poslednjih dana, zapravo politički pritisak na Srbiju.

On je izjavio da je to samo “deo ozbiljnih aktivnosti” da se spreči evropski put Srbije i da je “svima jasno kako je Rusija prošla u Crnoj Gori i u Makedoniji”.

Bivši ministar naglasio je da je Srbija sada poslednje rusko utočište.

“Oni će obaveštajnim radom maksimalno pokušati da utiču, ne samo na prikupljanje obaveštajnih podataka, što rade sve zemlje sveta, nego će i politički uticaj da iskoriste i pokušaju da zakucaju Srbiju van EU i NATO i pod jakim uticajem Rusije, što se ovde u Srbiji u poslednje vreme i sprovodi”, rekao je Šutanovac.

On je istakao da Srbija nema toliko velike tajne da bi službenici ruske ambasade na tom nivou pokušavali da ih otkriju i dodao da smatra kako više vredi tajna kako se pravi Koka-kola nego sve srpske tajne.

Šutanovac je naveo i da su zvaničnici Rusije govorili da će podržati svako rešenje o Kosovu i svaki dogovor koji postignu Beograd i Priština, a da su se u poslednje vreme vratili na ono koje je u skladu sa Rezolucijom 1244.

Gosti u emisji Utisak nedelje bili su Zdravko Ponoš, Dragan Šutanovac i novinar Nedeljnika Dušan Telesković.

2 KOMENTARA

  1. Када прочитах овај текст сватих,зашто си уништвао војску. Не би ме зчудило да, у некој следећој изјави кажеш да је ,,Cocacola,, вреднија од Србије.

Comments are closed.