“Više nisu sigurni da su otrovani, molili smo zapadne zapadne partnere da im ne pomažu u bolesnim ciljevima”: Vučić o ukidanju Srpske liste

0
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas, posle posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i takozvano Kosovo da “se urazume”, kako bi se izbegla katastrofa, preneo je Tanjug.

“Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste”, rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

On je istakao da je Srpska lista partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

Sada, ističe Vučić, “više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu”. To će, ukazuje predsednik Srbije, ostaviti kasatrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca.

“Srba tada više neće btii u instituacijama, a zna se kada ih nema u instituacijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je naveo, “zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi”.

Vučić je kazao da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.