Visa predstavlja sastav svog tima za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine

  0

  Visa (NYSE: V), globalni partner tehnologije plaćanja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama do 2032. godine je 13. novembra 2019. godine predstavila svoj  najraznovrsniji sastav sportista Visa tima za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Predstavljajući 43 tržišta, u većem broju nego ikada pre, Visa trenutno u svom timu ima više od 70 sportista u preko 30 sportova, uključujući i nove sportove u okviru igara: surfovanje, skejtbording i sportsko penjanje.

  Vest je objavljena na Samitu Visa tima koji je održan u Centru za inovacije kompanije Visa u San Francisku. Samit sportistima pruža mogućnosti da unaprede svoju finansijsku pismenost, izvuku korist iz digitalnih transakcija i unaprede svoj lični brend.

  „Kao jedan od najstarijih partnera Međunarodnog olimpijskog komiteta, Visa se raduje predstojećim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Igre u Tokiju 2020. godine, najveće do sada, biće ispraćene sa preko 7.000 sati programa i tri milijarde minuta strimovanog sadržaja”, otkriva Kris Kurtin, brend i marketing menadžer za inovacije, Visa. „Duh samih Igara se odražava u sastavu našeg Visa tima za Tokio 2020. godine: globalno je raznovrstan, predstavlja nove sportove i veći je nego ikada. S ponosom otkrivamo ovogodišnji sastav Visa tima i podržavamo naše sportiste u njihovom pohodu na zlato u Tokiju.”

  Sastav Visa tima za Tokio 2020. godine uključuje Olimpijske pobednike (Simon Bajls, gimnastika, SAD, Kejti Ledeki, plivanje, SAD i Jelisaveta Mereško, paraplivanje, Ukrajina), svetske šampione (Megan Rapino, fudbal, SAD, P. V. Sindu, badminton, Indija i Marijana Pahon, BMX, Kolumbija), kao i nove učesnike Olimpijade i Paraolimpijade (Kanoa Igaraši, surfovanje, Japan, Popi Star, skejtbording, Australija i Šona Makol, sportsko penjanje, Kanada). Za ceo spisak, posetite vebsajt Visa.com.

  „Čast mi je da sam deo Visa tima i da delim sa drugima duh ovog globalnog brenda koji se zalaže za prihvatanje različitosti”, navela je Milica Mandić iz Srbije, dobitnica zlatne olimpijske medalje u tekvondu. „Učešće na Olimpijadi za mene uvek predstavlja jedinstveno iskustvo i cilj koji me motiviše tokom cele sportske karijere. Cenim podršku Visa brenda koji je bio uz mene još od Igara u Riju 2016. godine i od tada me inspiriše i pomaže mi da ostvarim svoje ciljeve tokom takmičenja i van njega.”

  „Samit Visa tima je sjajna prilka da se upoznamo i družimo kao članovi tima pre Igara”, naveo je Kanoa Igaraši, surfovanje, Japan. „Kao takmičaru koji prvi put učestvuje na Olimpijadi, porodica sportista u Visa timu pomoći će mi da budem opušteniji znajući da uz sebe imam zajednicu koja me podržava.”

  Visa tim u Tokiju 2020.

  Visa tim je osnovan 2000. godine i od tada je doveo skoro 500 sportista do vrha. Svaki član tima je izabran na osnovu sportskih dostignuća, karaktera i ličnog napretka, i predstavlja mnogobrojne vrednosti i prioritete Visa brenda, uključujući:

  • Rodnu jednakost: Od samog nastanka Visa tima, žene su u proseku činile 54% tima uključujući i 41 sportistkinju za Tokio 2020. Ovo potvrđuje trud koji Visa ulaže da ohrabri žene u sportu i podrži razvoj ženskih sportova.
  • Društveni uticaj: Pored sjajnih dostignuća u svetu sporta, mnogi članovi tima su ambasadori organizacija koje pozitivno utiču na njihove lokalne zajednice. Alison Ćeruti (odbojka, Brazil) vodi organizaciju u svojoj zemlji čiji je cilj da zanemarenoj deci u zajednici omogući pristup sportu, zdravstvenim uslugama i još mnogo toga. Erik Barondo (atletika, Gvatemala) ispoljava sličnu posvećenost pomaganju mladima kroz dobrotvorni maraton koji je organizovao sa suprugom kako bi pomogli siromašnoj deci u Gvatemali.
  • Mala preduzeća: Visa se istinski zalaže za podršku 30 miliona malih i srednjih preduzeća u SAD i pruža jednaku posvećenost sportistima Visa tima. Počevši od devetnaestogodišnje Popi Star (skejtbording, Australija), koja je unovčila svoj umetnički talenat za pravljenje nakita kako bi finansirala sportsku karijeru, do Megan Rapino (fudbal, SAD) čija se strast na fudbalskom terenu može meriti s njenom odlučnošću da unapredi svoju uticajnu modnu kompaniju „Re-Inc”, Visa je neumorna u podržavanju sportista u njihovim poslovnim naporima.

  Za više informacija o kontinuiranoj podršci koju Visa pruža olimpijskim i paraolimpijskim sportistima, posetite Visa Olimpijski tim stranicu.