Virus Zapadnog Nila detektovan kod komaraca u Beogradu

    0

    (Beta) – Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ saopštilo je da je tokom analize komaraca sa teritorije grada Beograda detektovan virus Zapadnog Nila, preneo je portal Beoinfo.

    „Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugrađane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave lekaru usled pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti, ili osipa u predelu grudnog koša“, rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

    Kako se navodi, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće“ nastaviće da vrši monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorija nastaviti sa analizama izolovanih uzoraka.

    „Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807, ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs„, preneo je Beoinfo.