Vina „Tikveš“ i „ Tikveš Châteaux Domaines” osvojila četiri zlata i specijalnu nagradu na „Citadelles Du Vin 2020“ u Francuskoj

    0

    Na ovogodišnjem vinskom takmičenju „Citadelles Du Vin 2020“ održanom u Francuskoj vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux & Domaines“ osvojila su četiri zlatne i jednu specijalnu nagradu.

    U konkurenciji 719 vina iz 29 zemalja vina „Vase de Pierre 2018“, ,,Terrasse à L’Ombre 2018“, ,,Domaine Lepovo Grand Cuvée 2016“ i ,,Vranec Special Selection 2017“ osvojila su zlatne medalje. Vino ,,Barovo crveno 2017“ dobilo je specijalnu nagradu „MACEDONIA SPECIAL PRIZE“.

    Ovo je jedno od najprestižnijim vinskim takmičenja koje se tradicionalno održava i na kome su vina ,,Tikveš“ i ,,Tikveš Châteaux & Domaines“ ocenjena visokim priznanjima za kvalitet vrhunskih vina. Do sada je ovo najviši poduhvat jedne vinarije iz ovog regiona, čija se reputacija i renome u svetu potvrđuje iz godine u godinu. Za izuzetan kvalitet u toku godine dobija se više od 70 nagrada širom sveta što je još jedan od epiteta najnagrađivanije vinarije Jugoistočne Evrope.