“Vilijamovo maltretiranje je prisililo Megan i Harija da se povuku”: Danas sastanak odluke sa kraljicom

0
Foto Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa osećali su se prisiljenim da napuste kraljevske dužnosti zbog maltretiranja od strane princa Vilijama, a Megan je odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok njen muž “slomljenog srca” danas pokušava da postigne dogovor sa svojom 93-godišnjom bakom, prenosi Dejli mejl uoči sastanka na kojem će članovi kraljevske porodice razgovarati o aktuelnom problemu.

Hari će biti upozoren na susretu sa kraljicom, princom Čarlsom i princom Vilijamom da postoje ogromne prepreke za koje će trebati meseci da prođu kako bi mogao da se povuče kao stariji plemić i preseli se u Kanadu.

Dok se članovi porodice okupljaju za istorijski obračun u Sendringemu, njihov zadatak je da pronađu “pravac putovanja” za princa i Megan, koja je u Vankuveru sa Arčijem.

Veruje se da će se sastanak održati od 14 sati, tako da će Megan moći da se javi oko 6 sati ujutro, pošto je otišla preko Atlantika, nekoliko sati pošto je par prošle srede objavio da se povlači – ali vojvotkinja od Kembridža danas neće biti sa svojim suprugom u Norfolku pošto je ostala je u Palati Kensington da se brine o njihovo troje dece.

Ispostavilo se da vojvotkinja rekla Hariju da se mora udaljiti od kraljevske porodice samo 20 meseci nakon što se udala za njega, delimično optužujući Villijama za maltretiranje, i da je navodno rekla svom suprugu tokom Božića: “Ja to ne želim”.

Izvor “Tajmsa” blizak paru rekao je za Megan: “Ona želi da ode. Hari je pod velikim pritiskom jer mora da bira. To je tužno. Voli kraljicu. Mislim da će mu zaista slomiti srce ako bude otišao. Ne mislim da on to stvarno želi. Mislim da žele da imaju kuću na pola puta”.

Pomoćnici rade non-stop kako bi pronašli niz opcija za bračni par otkako su izdali izjavu o povlačenju rekavši da planiraju da se povuku sa dužnosti i podele svoje vreme između Velike Britanije i Severne Amerike, zadržavajući svoje kraljevske privilegije i titule.

Kraljica – koju je unuk ostavio “duboko povređenu” odlukom da izda saopštenje bez njenog znanja – je jasno stavio do znanja da želi da problem bude rešen “za nekoliko dana” kako bi se sprečila dalja šteta monarhiji.

Tom Bredbi, novinar ITV-a i prijatelj prinčeva Vilijema i Harija, upozorio je u nedelju da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razmišljaju o televizijskom intervjuu u kom bi otkrili razloge zašto su se povukli iz porodice. “Imam neku ideju o tome šta bi moglo da bude emitovano u potpunom, nezabranjenom intervjuu i mislim da to ne bi bilo prijatno”, napisao je Bredbi u Sandej Tajmsu.

Kraljevski izvor rekao je da postoji “zabrinutost” iza kapija palate zbog tog intervjua. “Pogledajte samo šta se dogodilo sa vojvodom od Jorka”, rekli su izvori.

Braća demantuju “Tajms”

Britanski prinčevi Vilijam i Hari izdali su zajedničko saopštenje u kom odbacuju pisanje tamošnjih medija o njihovom odnosu nazivajući je “lažnom pričom”.

Kako prenosi Gardijan, u zajedničkoj izjavi vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža se navodi:

“Uprkos jasnim demantijima, lažna priča je objavljena u britanskim novinama uz spekulacije o odnosu vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža. Za braću koja duboko brinu o pitanjima vezanim za mentalno zdravlje, upotreba tako teških reči na ovaj način je uvredljivo i potencijalno opasno.”

U izjavi se ne navodi na koji se tačno izveštaj misli, ali se veruje da je reč o priči kako su se prinčevi razišli, jer Vilijam nije bio dobar prema Megan Markl.

Ono što ovoj priči daje na težini je to što nije objavljena u nekom tabloidu, nego u uglednom listu “Tajms”.