Vilijam Šekspir je drugi primio vakcinu u Engleskoj. Nije šala, zaista je Šekspir među prvima primio vakcinu protiv korone…

0
Jacob King / AFP / Profimedia

Vilijem Šekspir iz Vorikšira u Engleskoj bio je među prvima koji je primio vakcinu protiv kovida19, preneli su britanski mediji.

Vakcinacija je u Velikoj Britaniji počela danas, a reč je o čoveku starom 81 godinu koji je, kako je prenela agencija Rojters, injekciju primio Univerzitetskoj bolnici u Koventriju, ne tako daleko od Stratforda na Ejvonu, rodnog mesta njegovog mnogo poznatijeg imenjaka.

Ova zanimljivost je inspirisala šale na druptvenim mrežama koji su naslove Šekspirovi dela modifikovali koronom, pa je tako umesto „Ukroćene goropadi“ dobijen „Ukroćen virus“, ili od „Dva viteza iz Verone“, dobijeno je „Dva viteza od korone“.

Jednu duhovitu opasku je malo teže prevesti: ako je Margaret Kinana – baka od 90 godina o kojoj se danas priča kao prvoj osobi koja je primila vakcinu – bila pacijent 1B, onda je Šekspir sigurno bio “patient 2B or not 2B?” („biti ili ne biti“).